Villa Voortman

Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis, werkend volgens de principes van de sociale psychiatrie. De doelgroep betreft volwassenen met een dubbeldiagnoseproblematiek die moeilijk toegang krijgen tot de reguliere hulpverlening om tal van redenen (therapieresistentie) soms omschreven als ‘zorgwekkende zorgmijders’. Ook geïnterneerde personen kunnen in Villa Voortman terecht.

Dirk Bryssinck
0471 90 54 99
dirk_bryssinck@yahoo.com

Kwartiermakend Hulpverlenen

De kwartier makend hulpverlener biedt mobiel-ambulante ondersteuning aan mensen met een interneringsmaatregel én met een complexe zorgnood. Het gaat om mensen die nood hebben aan intensieve, aanklampende begeleiding bij het zelfstandig wonen en vaak uit de boot vallen bij andere begeleidingsdiensten. Een erkenning handicap of het beschikken over een VAPH-ondersteuningsbudget is geen voorwaarde.

Leen De Roo, leen.deroo@voluit.be
Stéphanie Du Bois, stephanie.dubois@voluit.be
Louise Gousseau, louise.gousseau@voluit.be

Ambulante drughulpverlening De Sleutel

Voor de doelgroep volwassenen met een low-risk interneringsstatuut met een dubbeldiagnose van een of meerdere psychiatrische problematieken in combinatie met illegaal middelenmisbruik en/of afhankelijkheid. Er wordt intensief samengewerkt met low-risk residentiële forensische diensten binnen Oost-Vlaanderen, dewelke zich specifiek richten tot de doelgroep geïnterneerde personen met een dubbeldiagnose met middelenmisbruik/-afhankelijkheid.

Aanmelden via: inge.drappier@desleutel.broedersvanliefde.be
marieke.gouwy@desleutel.broedersvanliefde.be

logo pc sint jan eeklo

Continuïteitsmanagement PZ Sint-Jan Eeklo

Ondersteuning van GGZ-problematieken door een outreachende behandeling om zo tot een kwalitatief ontslagbeleid te komen (dagbehandeling, crisisinterventies, opstart in aangepaste woonvormen, ondersteuning op vlak van diverse levensdomeinen). Via deze interventies wil men samen met de cliënt instaan voor het vermijden van onnodige residentiële heropnames.

Algemene inlichtingen:
Ilke De Backer (maatschappelijk werk) – Bram Demol (hoofdverpleegkundige) – 09 376 97 11

Aanmeldingen:
https://gpn-ggz-meetjesland.gpn.be/nl/aanmelden-vooropname
09 376 97 36

logo pc gent sleidinge

Continuïteitsmanagement PC Gent-Sleidinge

Uitstroom van residentieel opgenomen patiënten met een interneringsstatuut optimaliseren op duurzame wijze en met continuïteit van zorg(relatie). Dit gebeurt via intensieve opvolging vanaf de start van opname, deze opvolging zal zich continueren na ontslag uit de residentiële setting. Dit zorgaanbod met focus op herstelgerichte zorg, beoogt maximale integratie in de maatschappij.

Dienst voor zorgvragen
09 358 04 11
dvz@pcgs.be

logo cgg eclips gent

CGG Adentro

CGG Adentro is het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in de regio Groot-Gent. CGG Adentro biedt gespecialiseerde, ambulante behandeling aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met ernstige psychische of psychiatrische problemen. Daarnaast beschikt het centrum over bijzondere expertise op het vlak van drugpreventie, verslavingszorg, forensische zorg, suïcidepreventie en epilepsie.

logo caw

CAW Oost-Vlaanderen

Het forensisch team van CAW Oost-Vlaanderen biedt verschillende vormen van laagdrempelige diensten aan:

  • Hulpverlening aan Seksueel Delinquenten (HSD)
    • Brede psycho-sociale begeleiding: delict georiënteerd, ondersteuning, coaching, vorming en therapie.
    • Een welzijnsgerichte begeleiding met onder meer herval reductie tot gevolg.
    • Aandacht voor diverse levensdomeinen en contexten.
  • Dader in-Zicht (DIZ): Individuele vorming van 15 of 20 uur voor meerderjarige plegers van geweld- en vermogensdelicten met focus op het gepleegde misdrijf en de psycho-sociale situatie van de dader.
  • Leerproject Daders Seksueel Geweld (LDSG) LDSG bestaat uit een opgelegd leer- en begeleidingsproces voor plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er wordt steeds gewerkt op individuele basis en op maat van de dader.
  • Slachtoffer in Beeld (SIB) SIB is een groepsvorming van 30 uur met de bedoeling de slachtofferdimensie binnen te brengen bij de dader (geweld- en vermogensdelicten, I.F.G.) om een bewustmakings- en reflectieproces op gang te brengen. De werkvorm is ervaringsgericht en interactief.