logo_opzc rekem

OPZC Rekem – FOR 1

De medium-security bestaat uit behandelafdelingen (FOR 1) voor mannen met een statuut internering die een middelhoog beveiligde omkadering nodig hebben (40 behandelbedden en 5 crisisbedden). Binnen deze doelgroep worden geïnterneerde mannen opgenomen met een psychotische of een persoonlijkheidsstoornis (evt. in combinatie met een andere problematiek). Finaliteit is doorstroom/re-integratie naar de maatschappij, al dan niet via tussenstappen in andere zorgvormen.

Carmen Nicolaes
089 22 28 30
Carmen.Nicolaes@opzcrekem.be

logo sint kamillus zorggroep

Zorggroep Sint-Kamillus Bierbeek – iFOR-Forte-FPC

De medium-security bestaat uit behandelafdelingen (iFOR-Forte-FPC) voor mannen met een statuut internering die een middelhoog beveiligde omkadering nodig hebben (45 behandelbedden en 5 crisisbedden). Binnen deze doelgroep worden geïnterneerde mannen opgenomen met een psychotische of een persoonlijkheidsstoornis (evt. in combinatie met een andere problematiek). Finaliteit is doorstroom/re-integratie naar de maatschappij, al dan niet via tussenstappen in andere zorgvormen.

Aanmeldingscoördinator Geïnterneerden
0492 13 47 23
aanmelding.kamillus@kamillus.broedersvanliefde.be

logo sint jan baptist

PC Sint-Jan-Baptist Zelzate – Encarga 1-2-3

De medium-security bestaat uit behandelafdelingen (Encarga 1-2-3) voor mannen en vrouwen met een statuut internering die een middelhoog beveiligde omkadering nodig hebben (40 behandelbedden en 5 crisisbedden). Binnen deze doelgroep worden geïnterneerde mannen en vrouwen opgenomen met een psychotische of een persoonlijkheidsstoornis (evt. in combinatie met een andere problematiek). Finaliteit is doorstroom/re-integratie naar de maatschappij, al dan niet via tussenstappen in andere zorgvormen.

Criminologische dienst
093 42 28 59
sjb.dienst.criminologie@janbaptist.broedersvanliefde.be

CH Jean Titeca Schaarbeek – Ukuma-Hegoa

Het Centre Hospitalier Jean Titeca heeft twee zorgeenheden specifiek voor geïnterneerde personen (USIP Ukuma en UPML Hegoa).

Een minimum aan kennis van de Franse taal wordt aangeraden wegens de tweetalige populatie.

admissions.internement@chjt.be

https://www.internement.be/centre-hospitalier-jean-titeca/