logo asster

PZ Asster Sint-Truiden – Mira (campus Stad)

Mira behandelt mannelijke daders van seksueel geweld (16 bedden). Het doel van de behandeling is het risico op herval voorkomen. De doelgroep bestaat uit zowel geïnterneerde personen als mensen met een ander juridisch statuut.

Marleen Vanderstukken
011 78 85 51
Marleen.vanderstukken@asster.be

logo algemeen psychiatrisch ziekenhuis sint lucia

APZ Sint-Lucia Sint-Niklaas – Kliniek voor Forensische Psychiatrie (KFP)

De afdeling Kliniek voor Forensische Psychiatrie (KFP) behandelt mannelijke daders van seksueel geweld (27 bedden). Het doel van de behandeling is het risico op herval voorkomen. Naast terugvalpreventie kan ook schadebeperking het doel van de behandeling zijn. De doelgroep bestaat uit zowel geïnterneerde personen als mensen met een ander juridisch statuut.

Samuel De Vilder – psycholoog
Sam Cappaert – afdelingshoofd
037 60 07 64
samuel.devilder@gpn.be
sam.cappaert@gpn.be

pc sint amandus beernem

PC Sint-Amandus Beernem – Fides-R

Fides-R behandelt mannelijke daders van seksueel geweld (20 bedden). Het doel van de behandeling is het risico op herval voorkomen. Naast terugvalpreventie kan ook schadebeperking het doel van de behandeling zijn. De doelgroep bestaat uit zowel geïnterneerde personen als mensen met een ander juridisch statuut.

Sofie Wynsberghe –  opnamecoördinator
050 79 98 07
Opnamevragen.fides@amandus.broedersvanliefde.be

Valentijn Van den Bossche – afdelingshoofd
050 81 97 67
valentijn.vandenbossche@amandus.broedersvanliefde.be

logo sint jan baptist

PC Sint-Jan-Baptist Zelzate – Diga

Deze afdeling biedt behandeling aan geïnterneerde mannen die feiten in de seksuele sfeer hebben gepleegd en een verstandelijke beperking hebben (25 bedden). In het kader van uitstroom wordt een intense samenwerking met de zorgsector voor personen met een handicap (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) beoogd.

Criminologische dienst
09 342 28 59
sjb.dienst.criminologie@janbaptist.broedersvanliefde.be

logo sint kamillus zorggroep

Zorggroep Sint-Kamillus Bierbeek – Forte

Binnen de medium-security afdelingen zijn er 5 bedden voorzien voor seksuele delictplegers. Binnen deze doelgroep worden geïnterneerde mannen opgenomen met primair een psychotische of een persoonlijkheidsstoornis (evt. in combinatie met een andere problematiek).

Aanmeldingscoördinator Geïnterneerden
0492 13 47 23
aanmelding.kamillus@kamillus.broedersvanliefde.be