CGG VAGGA Antwerpen

De forensische werking van CGG Vagga biedt gespecialiseerde ambulante behandeling voor personen met psychische problemen én een probleem inzake (interpersoonlijk) grensoverschrijdend gedrag (seksueel grensoverschrijdend gedrag, pornoverslaving, agressie, partnergeweld, intrafamiliaal geweld… ). Zowel voor doorverwijzingen vanuit justitie als voor vrijwillige aanmeldingen. We hebben een uitgebreid interdisciplinair zorgaanbod voor personen met een interneringsstatuut. Behandeling kan gebeuren in onze vestiging in de Boomgaardstraat in Antwerpen, of in onze vestiging in Zoersel en is individueel of in groep. Het team verzorgt ook vrijwillige hulp aan gedetineerden en geïnterneerden in de gevangenis van Antwerpen.

Aanmelding:

  • Wanneer er juridische voorwaarden zijn, moet de aanmelding schriftelijk gebeuren door de justitiële verwijzer. Gelieve samen met het uniform aanmeldformulier netwerken internering (hof van beroep Antwerpen) de nodige dossierinformatie door te sturen naar:

CGG VAGGA VZW, t.a.v. centraal forensisch aanmeldingsteam, Boomgaardstraat 7,  2018 Antwerpen

Of via mail: Forensischezorg@vagga.be

  • Bij vrijwillige aanmeldingen werken we bij voorkeur op verwijzing, en dus op aanraden van een andere hulpverlener (CAW-medewerker, huisarts, …).

Hiervoor kan jij of je verwijzer elke werkdag tussen 11u en 12u terecht op het nummer 03/256 91 00. Een onthaalmedewerker staat je te woord en verbindt je indien nodig door met een hulpverlener of plant een kennismakingsgesprek in.

CGG Kempen

Ambulante werking

De forensische teams volwassenwerking en jongerenwerking werken beiden met plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tevens is er een specifiek aanbod voor partners/context.

Strategisch plan

De deelwerking strategisch plan staat in voor begeleiding en behandeling van gedetineerden tijdens detentie in de 4 gevangenissen van de regio (Hoogstraten, Merksplas, Turnhout en Wortel). De werking bestaat uit een gericht individueel of groepsaanbod rond drie problematieken: seksuele delinquentie, agressie en verslaving.

ForSig

Dit project voorziet in een gespecialiseerd ambulant forensisch (na)zorgtraject voor personen met een interneringsstatuut, zowel komende vanuit de gevangenissen als vanuit andere partners in het netwerk. Het project zet in op een groter, meer gedifferentieerd en beter verspreid aanbod aan ambulante forensische hulpverlening zodanig dat een (groter) aantal diverse profielen van personen met een interneringsstatuut kunnen doorstromen binnen het ambulante zorgcircuit.

Jill De Ridder
0494 68 54 02
JillDeRidder@cggkempen.be

CGG De Pont

De forensische werking biedt individuele en/of groepsbegeleiding van volwassenen die grensoverschrijdend gedrag vertonen: agressie, seksueel geweld, intrafamiliaal geweld, vrijwillig of naar aanleiding van een juridische maatregel. Daarnaast is er een aanbod naar gedetineerden via het strategisch plan.

logo zorggroep multiversum

Kwartiermakend hulpverlenen – Zorggroep Multiversum

Kwartiermaken is bedoeld om de maatschappelijke inclusie te bevorderen voor personen met een psychische kwetsbaarheid.
• binnen Cadenza (Campus Alexianen Boechout) voor cliënten met een verslavingsproblematiek in combinatie met een andere psychiatrische problematiek (psychose, persoonlijkheidsstoornis, depressie,…)
• binnen Knoop (Campus Amedeus Mortsel) voor cliënten met een verstandelijke beperking en een bijkomende gedrags- en of psychiatrische problematiek