Fenix+

Fenix+ biedt een ambulant behandelaanbod bestaande uit een (intensieve) psychiatrische en medicamenteuze behandeling, een therapeutische forensische behandeling (bv. in kader van middelenproblematiek, traumaverwerking, angstproblematiek, …) én ondersteuning op sociaal/maatschappelijke levensgebieden (bv. inkomen, netwerk, activering, …). Dit kan gecombineerd worden met de werking van Fenix en het ontmoetingscentrum ’t Hoeckhuys. Deze ondersteuning wordt eveneens aangeboden aan andere voorzieningen vanuit een voortraject met oriëntatie naar Fenix+ of bij doorverwijzing vanuit Fenix+ naar reguliere zorgpartners, waardoor een co-begeleiding kan worden gerealiseerd.

Karlien Vermeiren
016 24 05 80
fenix@vzwwalden.be

Aanmelden via het aanmeldingsformulier

logo iter

I.T.E.R.

I.T.E.R. is een ambulant centrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Binnen het project is er extra aandacht voor geïnterneerde personen met een verstandelijke beperking.

Robin Van Reet
02 512 62 43
iter@iter-hulp.be

CGG Ahasverus – Psychotherapie Brug

Het CGG biedt ambulante begeleidingen in de vestigingen te Vilvoorde, Grimbergen, Halle, Asse, en is ook toegankelijk voor personen met een interneringsstatuut.

CGG centraal aanmeldnummer:
028 01 01 80

Psychotherapie-BRUG (Pt-B) maakt de algemene CGG-zorg toegankelijk in de Brusselse gevangenissen en vormt zo een brug naar resocialisatie. Daarnaast wordt er met een aantal methodieken aan de slag gegaan om in de directe omgeving van de geïnterneerde het steunend netwerk op te bouwen en te focussen op empowerment en herstel (project netwerkactivatie). Dit project is toegankelijk voor geïnterneerde personen die zowel binnen als buiten detentie verblijven.

025 12 67 84
psychotherapie-BRUG@ahasverus.be

CGG Vlaams-Brabant-Oost

Het CGG Vlaams-Brabant Oost biedt ambulante hulp aan personen met ernstige psychische problemen of psychiatrische stoornissen en aan hun omgeving. Naast het verlenen van basiszorg is het centrum gespecialiseerd in preventiewerk, drughulpverlening, forensische hulpverlening, problematiek van kindermishandeling en andere.

logo netwerk wonen plus

Centrum voor Activering, Arbeidszorg en Psychosociale Revalidatie (C.A.P.R.)

Binnen het project is het de doelstelling om personen toe te leiden naar een activiteit (vrije tijd, ontmoeting, activering en arbeid, psychosociale revalidatie) aangepast aan de eigen mogelijkheden en wensen. Dit kan bv. gaan over activiteiten binnen het eigen activiteitencentrum (ateliers) of toeleiding naar het psychosociaal revalidatiecentrum (modules). Maar kan evenzeer gaan over een individueel traject op maat waarbij op zoek wordt gegaan naar een daginvulling in de bredere leefomgeving.

Aanmelden via:
C.A.P.R.aanmeldingen@alexiusgrimbergen.broedersvanliefde.be
0470 02 81 47

Contactpersonen:
Kachiri.deborger@alexiusgrimbergen.broedersvanliefde.be 0493 09 78 82
Peggy.laureys@alexiusgrimbergen.broedersvanliefde.be 0493 09 78 83